Infrabox toolboxmeeting

Op zoek naar één platform voor jouw digitale toolboxmeeting? Onze applicatie is het meest effectieve platform binnen de groen-en infrasector. Infrabox helpt je om jouw meeting te digitaliseren en zit vol handige functies.

Wat is een toolboxmeeting?

Een toolboxmeeting geeft een beeld over de veiligheid van een specifiek onderwerp waarmee je de veiligheid binnen het bedrijf / de opdracht bevordert. Vaak wordt de meeting gegeven door de verantwoordelijke voor de veiligheid en gezondheid binnen de organisatie. In de meeting bespreek je dagelijkse situaties en de veiligheidsrisico’s die daarbij horen. Zo herkent jouw werknemer sneller een gevaarlijke situatie en hoe daarmee om te gaan.

Wat is het nut van een toolboxmeeting?

Met een toolboxmeeting bevorder je de veiligheid in jouw bedrijf. In de wegenbouw zit een ongeluk in een klein hoekje maar dit kan grote gevolgen hebben voor jouw medewerkers en je bedrijf. Daarom is het goed om bewust te zijn van alle veiligheidsrisico’s, deze risico’s deel je centraal.

Los van het feit dat het de veiligheid in je bedrijf ten goede komt, is het verplicht vanuit ISZW/VCA. Als VCA* gecertificeerd bedrijf ben je verplicht om minimaal 4 keer per jaar een toolboxmeeting te houden. Is jouw bedrijf VCA** gecertificeerd? Dan moet je er zelfs 10 per jaar organiseren.

Infrabox toolboxmeeting-1

Onderwerpen voor een
toolboxmeeting

Zorgvuldig graven

Werken langs de weg
Lichamelijke
belasting
EHBO
Ongevallen melden

Bigbags

Handschoenen

Werken met grondverzet-
materieel

Het gebruik van pbm’s

… en nog veel meer!

De voordelen van Infrabox

Weg met papierwerk

Transparant overzicht binnen je organisatie

Snel en gemakkelijk

Persoonlijke hulp

Digitaliseer je werkprocessen

Bespaar tijd in voorbereiding en uitvoering

Duidelijke en effectieve kennisoverdracht

Toolboxmeeting met resultaat

Toolboxmeeting met infrabox

Tips voor een goede toolboxmeeting

Maak een meeting nooit langer dan 15-20 minuten om de aandacht vast te houden. Zorg ervoor dat het om een actueel onderwerp gaat dat invloed heeft op de veiligheid en welzijn van je medewerkers. Begin met de bewustwording van je medewerkers over de gevaren omtrent het actuele onderwerp en eindig met heldere werkafspraken die iedereen dient na te leven.

Nog vragen over Infrabox?

Neem contact op!