Naarden-Vesting - Gemeente gooise meren - Infrabox
Naarden-Vesting

Oplossing voor beheren van onderhoud

Gemeente Gooise Meren

De gemeente Gooise Meren werkt graag slim en efficiënt. Daarom gingen zij op zoek naar een systeem waarin zowel aannemers als de gemeente makkelijk en snel informatie kunnen delen bij onderhoudswerkzaamheden aan bestrating en riolering. Zo werd dit één van de eisen in het elementenbestek bij de aanbesteding in 2022. De oplossing? Infrabox.

 

Tussen water, bossen en heidevelden

“De gemeente Gooise Meren bestaat uit Bussum en Muiderberg en de historische vestingstadjes Naarden en Muiden”, vertelt Agnes Bom vanuit het een spreekkamer in het gemeentehuis. “Met die smalle straatjes en het Muiderslot waan je je in de middeleeuwen. Maar je kunt ook uitkijken naar het forteiland Pampus of de enorme buitenhuizen. Onze gemeente is gelegen tussen water, bossen en heidevelden. Het leuke is dat deze diversiteit aan landschappen ook een diversiteit aan activiteiten biedt en zodoende een diversiteit aan mensen aantrekt.”

 

Stadsraad Muiden - Robin de Vries

Onderhoud aan infra

Als Werkvoorbereider Civiel regelt Agnes van alles rondom wegen en riolering, maar ook voor kabels en leidingen, zoals gas, water, elektriciteit en glasvezel. “Bij het onderhoud kennen we structureel onderhoud en ad-hocsituaties. Ik word bijvoorbeeld door inwoners gebeld als er ergens een gat in het straatwerk gevallen is of als er iets met een rioolbuis is. Dan beoordelen we of het urgent is en we de locatie veilig moeten stellen, of dat het een paar dagen kan wachten. Tot een jaar of tien geleden stuurden we dan een e-mail naar de onderhoudsaannemer. Die nam de opdracht vervolgens aan en als het werk gedaan was kregen we een factuur toegestuurd.

 

Later deelden we documenten, maar dat was niet de manier hoe we eigenlijk graag werken. We willen samenwerken en snel schakelen. Daarom gingen we op zoek naar een oplossing waarin beide partijen makkelijk kunnen werken. Waar foto’s in geplaatst kunnen worden en waarin we niet alleen opdrachten kunnen plaatsen, maar ook afspraken kunnen vastleggen en de voortgang bewaken. Bij het uitbrengen van het elementenbestek voor onderhoud stelden we zo’n systeem dus als eis.”

 

 

“Walter stelde voor om een introductiebijeenkomst voor ons te organiseren”

 

Infrabox door aannemer aangedragen

“Eén van de aannemers die op de aanbesteding had ingeschreven was Verdee Infra uit Naarden. In hun EMVI-offerte stelden zij Infrabox als oplossing voor. Volgens Verdee konden we met dat online platform met verschillende handige functies heel laagdrempelig digitaal met hen samenwerken. Kort daarop, tijdens de Infra Relatiedagen in Hardenberg, kregen we op de stand van Infrabox uitleg van Walter Sweep en zijn collega Maelgessa. We vonden dat het systeem er goed uitzag. Toen Verdee Infra de raamovereenkomst gegund kreeg stelde Walter meteen voor om een introductiebijeenkomst voor ons te organiseren.”

 

De gemeente Gooise Meren zocht een slimme oplossing voor het beheren van onderhoud aan bestrating en riolering.
Kleine werken - Infrabox
De gemeente Gooise Meren zocht een slimme oplossing voor het beheren van onderhoud aan bestrating en riolering.
Deelopdrachten kaart - Infrabox

 

Uitgebreid met nieuwe wensen

“Als gemeente werken we met twee werkvoorbereiders en twee toezichthouders in Infrabox. Het systeem is heel erg locatie georiënteerd en dat is fijn. In de paar maanden dat we Infrabox nu samen met Verdee gebruiken hebben we regelmatig contact gehad met Walter. We hadden nog wat wensen en enkele zijn ondertussen zelfs al in de software ingebouwd. Ook hebben we gevraagd of er een oplossing kan komen waarin we prijsafspraken en meer financiële gegevens kwijt kunnen. Daar wordt momenteel aan gewerkt. Voor al onze onderhoudswerken aan bestrating en riolering is Infrabox een mooie oplossing. Dat heeft vooral met de dynamiek van die kleinere klusjes te maken. Met deze oplossing kunnen we snel en efficiënt schakelen, terwijl we perfect het overzicht behouden.”

 

Bent u ook op zoek naar een systeem waarmee u – samen met uw aannemer – uw onderhoudswerkzaamheden aan bestrating en riolering of reguliere (civiele) werken snel en efficiënt beheert? Kijk dan eens op infrabox.nl of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een gratis demo.

Delen:

Facebook
LinkedIn

Volg Infrabox

Schrijf je in!

Nieuwsbrief

Registreer je nu voor de Infrabox
nieuwsbrief en blijf up-to-date!

Infrabox

Recent nieuws

Aannemersbedrijf Koen Meijer B.V.

Aannemersbedrijf Koen Meijer

Het gedoe om alle urenbriefjes te verzamelen en verwerken was voor Aannemersbedrijf Koen Meijer uit Veendam de reden om op zoek te gaan naar een slimmere oplossing.

Nota Infra - Sneek - Infrabox

Nota Groep

Als innovatieve aannemer behoudt de Nota Groep uit Sneek meer overzicht en bespaart veel tijd met het effectieve online platform Infrabox.