< Overzicht

Delen van grote civiele projecten tussen aannemer en gemeente

Civiele Projecten delen tussen aannemer en gemeente met Infrabox software voor de GWW-, infra- en groensector
Grote projecten delen tussen aannemer en gemeente

Tussen de aannemer en gemeente

Delen van grote civiele projecten

Sommige ontwikkelingen ontstaan vanuit vragen uit de markt. Zo ook de mogelijkheden binnen Infrabox, dé online software-oplossing voor de groen- en infrasector. Onlangs werd de optie ‘Delen van grote infra-projecten tussen aannemer en gemeente’ aan de tool toegevoegd.

 

Hierdoor communiceren gemeenten en aannemers ook bij grotere civiele projecten moeiteloos met elkaar en bouwen ze samen een eenduidig projectdossier op. Softwarearchitect en medeoprichter van Infrabox, Walter Sweep legt uit wat er zo bijzonder aan is.

 

Hoe kwam deze ontwikkeling tot stand?

“Meerdere gemeenten in Nederland zijn enthousiaste gebruikers van Infrabox”, aldus Walter. “Deze gemeenten zien hoe laagdrempelig en handig Infrabox is in het kader van raamovereenkomsten en deelopdrachten zoals onderhoudswerkzaamheden aan bestrating en riool.

 

Daarin kunnen zowel aannemers als gemeenten namelijk makkelijk en snel realtime informatie, zoals documenten, notities, foto’s en bevindingen delen. Eén van die gebruikers is de gemeente Moerdijk. Die vroeg zich begin 2023 af waarom zij bij het vervangen van een simpel paaltje alles konden delen en inzien, maar bij het vernieuwen van een hele straat niet. Dat was voor ons de reden om ook het delen van wat omvangrijkere infra projecten tussen aannemer en gemeente binnen Infrabox mogelijk te maken.”

 

Civiele Projecten delen gemeente - aannemer met Civiele Projecten delen tussen aannemer en gemeente met Infrabox software voor de GWW-, infra- en groensector

 “Naast alle bestaande handige functies heb je met Infrabox dus één online omgeving voor het hele infra-project”

 

Bestaat er dan niet al zoiets?

“Toen het internet meer vorm kreeg, namen vooraanstaande spelers in de bouwsector het initiatief om VISI te introduceren, een tool ontworpen om de uitwisseling van gestructureerde informatie tussen bouwpartners te stroomlijnen. Dit heeft aanzienlijk bijgedragen aan het verbeteren van de informatie-uitwisseling en samenwerking in de bouw, in het bijzonder bij civiele projecten.

 

Toch was het duidelijk ook een product van zijn tijd, gecreëerd in een periode waarin online samenwerking nog in de kinderschoenen stond en e-mails de norm waren. In het huidige tijdperk, gekenmerkt door geavanceerde ICT-technologie, is er een groeiende behoefte aan een modernisering van het concept. Dit is waar Infrabox zijn intrede doet. Infrabox biedt een oplossing die niet alleen moderner en gebruiksvriendelijker is, maar ook de gestructureerde informatie naar een nieuw level brengt.”

 

Civiele Projecten delen tussen aannemer en gemeente met Civiele Projecten delen tussen aannemer en gemeente met Infrabox software voor de GWW-, infra- en groensector
Project delen tussen aannemer en gemeente
Mappenstructuur civiele projecten delen tussen aannemer en gemeente met Civiele Projecten delen tussen aannemer en gemeente met Infrabox software voor de GWW-, infra- en groensector
Mappenstructuur - Infrabox

 

“Natuurlijk kunnen gemeenten en aannemers ook documenten delen in een online serveromgeving als Google Drive, OneDrive of Sharepoint. Maar het nadeel daarbij is, dat één van de betrokken partijen die omgeving eerst van nul af aan moet inrichten. Dan hebben we het nog niet eens over hoe de ICT-afdeling van de gemeente dat veilig dichtgetimmerd krijgt, als ze dat al zouden willen. Los van het feit dat day-to-day communicatie, zoals notities dan slecht of minimaal gefaciliteerd wordt.

 

Met Infrabox is dat allemaal niet nodig. De complete inrichting is daarbij al geregeld en autorisaties zijn vanuit bewezen effectiviteit uit de praktijk ingevuld. Zo houdt de aannemer de werkbegroting, voortgang en urenbriefjes voor zichzelf en kan de gemeente natuurlijk ook bepaalde informatie intern houden.”

 

Heel handig, maar waarmee helpt Infrabox nog meer?

“Naast alle bestaande handige functies heb je met Infrabox dus één online omgeving voor het hele infra-project”, vervolgt Walter. “Documenten in het projectdossier worden weergegeven in een vertrouwde en geautoriseerde mappenstructuur. Gedurende het project kunnen aannemers heel eenvoudig bijvoorbeeld hun termijnstaten doorgeven, waarna de gemeente het vervolgens kan accorderen met een digitale handtekening. Het digitale proces verbaal wat hiermee gegenereerd wordt is juridisch verantwoord, waardoor er achteraf ook geen vervelende discussies ontstaan. Daarnaast communiceer je gestructureerd via notities met bijlagen zoals foto’s. Het geheugen, of het projectdossier komt hiermee organisch tot stand.

 

Met Infrabox heeft zowel de aannemer als de gemeente dus een heel gebruiksvriendelijk online systeem voor de opbouw van het projectdossier én de dagelijkse projectcommunicatie, waarbij zelfs de straatmaker buiten altijd de meest up-to-date informatie in zijn broekzak heeft. En weet je wat helemaal leuk is? Voor gemeenten is het gebruik van Infrabox kosteloos.”

 

Wil jij ook slimmer gaan samen werken, organiseren en kwaliteit borgen? Kijk wat de slimme Infrabox software voor jouw bedrijf in de GWW of gemeente kan betekenen, op infrabox.nl of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een gratis demo.

Delen:

Facebook
LinkedIn

Volg Infrabox

Schrijf je in!

Nieuwsbrief

Registreer je nu voor de Infrabox
nieuwsbrief en blijf up-to-date!

Infrabox

Recent nieuws

Aannemersbedrijf Koen Meijer B.V.

Aannemersbedrijf Koen Meijer

Het gedoe om alle urenbriefjes te verzamelen en verwerken was voor Aannemersbedrijf Koen Meijer uit Veendam de reden om op zoek te gaan naar een slimmere oplossing.

Nota Infra - Sneek - Infrabox

Nota Groep

Als innovatieve aannemer behoudt de Nota Groep uit Sneek meer overzicht en bespaart veel tijd met het effectieve online platform Infrabox.

Naarden-Vesting - Gemeente gooise meren - Infrabox

Gemeente Gooise Meren

De gemeente Gooise Meren werkt graag slim en efficiënt. Daarom gingen zij op zoek naar een systeem waarin zowel aannemers als de gemeente makkelijk en snel informatie kan delen bij onderhoudswerkzaamheden aan bestrating en riolering. De oplossing? Infrabox.