De eerste kennismaking

HLT Samen

HLT Samen is de werkorganisatie van de drie afzonderlijke gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen, die ambtelijk gefuseerd zijn, maar bestuurlijk niet. Als toezichthouders dagelijks beheer controleren Remko Rewijk en Ron Harskamp dagelijks de conditie van de complete openbare ruimte in en rond de dorpen Lisse en Teylingen. Het centraal beheren van kleine werken in de openbare ruimte was geen gemakkelijke opgave, totdat zij met Infrabox startten.

 

Signaleren, informeren en adviseren

“Elke dag rijden wij onze ronde en scannen de omgeving af of alles nog in orde is,“ aldus de twee collega’s van Team Uitvoering. Remko is geboren en getogen in Teylingen, maar woont inmiddels buiten de gemeente. Hij is verantwoordelijk voor het gebied in en rond zijn oude woonplaats. Ron woont in een buurgemeente en bekommert zich over de openbare ruimte in en om Lisse.

 

“Ondanks dat we bepaalde vaste punten bezoeken, zoals dorpskernen, winkelgebieden en recreatiepunten, is geen uur hetzelfde. We letten op of er niet ergens een paaltje scheef staat, er een gat in de weg zit, er ergens een flinke tak van een boom is afgebroken, of dat er iets mis is met een brug of berm. Als ons iets opvalt nemen we meteen actie en geven het door aan onze eigen buitendienst, de toezichthouder planmatig beheer, de communicatieafdeling of een aannemer. Als er trouwens ergens aannemers bezig zijn, dan controleren we of de omgeving netjes afgezet is en of zij de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen dragen.

 

Met ons werk gaan we dus over alle disciplines heen en hebben we contact met alle afdelingen binnen de gemeenten Lisse en Teylingen. En omdat we binnen al die disciplines veel kennis en ervaring hebben opgebouwd, worden we regelmatig om advies gevraagd door andere collega’s, maar ook door de burgemeesters en wethouders. We signaleren, informeren en adviseren.”

 

 

Gebruiksvriendelijk

“We wisten al dat onze vorige wegbeheerder op zoek was naar een systeem om kleine werken beter te kunnen beheren. Hij heeft ons kennis laten maken met Infrabox, waar we op een ochtend in april 2024 uitleg kregen van Walter Sweep en zijn collega Maelgessa Sweep. We hadden al wel met andere systemen gewerkt en waren best kritisch.

 

Wat ons tijdens die ochtend opviel is dat Infrabox erg gebruiksvriendelijk is voor raamovereenkomsten en kleine werken. En ook de praktische en duidelijke uitleg door die twee was subliem! We waren al meteen erg positief. In de weken daarna zijn we er serieus mee gaan werken. Natuurlijk was het soms even wennen, maar toen we er eenmaal een paar keer mee gewerkt hadden kregen we er al routine in. Onze aannemers zijn er op ons verzoek ook mee gaan werken en we kunnen merken dat zij er ook goed mee omgaan. Zo krijgen we bijvoorbeeld netjes een foto voor, tijdens en na herstelwerkzaamheden. Ook voor hen werkt het dus makkelijk en prettig.”

 

“Wat ons opviel is dat Infrabox erg gebruiksvriendelijk is voor raamovereenkomsten en kleine werken. We waren al meteen erg positief.

 

Overzichtelijk dossier per deelopdracht

“Wij gebruiken Infrabox vooral voor nieuwe meldingen met betrekking tot bestrating en asfalt, maar het maakt de controle van aannemers ook makkelijker. Zelfs de verbinding met de aannemers is door Infrabox intenser geworden. We bezoeken de aannemers al elke dag even fysiek, maar nu kunnen we de hele dag het overzicht behouden, want we zien in één oogopslag welke status de klus heeft. De aannemer houdt de voortgang namelijk ter plekke bij. Ook zitten alle foto’s en notities van voor, tijdens en na uitvoering in het online dossier. Hiermee bouwen we – samen met de aannemer – automatisch een overzichtelijk dossier per deelopdracht op, waardoor het voor de accountant ook veel makkelijker is geworden. Die heeft meteen alle informatie tot zijn beschikking. Dat is wel zo handig, zeker omdat gemeenten transparant moeten zijn.”

 

Bent u als gemeente ook op zoek naar een online systeem waarmee u – samen met uw aannemer – uw kleine werken snel en efficiënt beheert? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een demonstratie.

Delen:

Facebook
LinkedIn

Volg Infrabox

Schrijf je in!

Nieuwsbrief

Registreer je nu voor de Infrabox
nieuwsbrief en blijf up-to-date!

Infrabox

Recent nieuws

Gemeente Woensdrecht

Gemeente Woensdrecht

Sinds de introductie van Infrabox in 2022 gebruikt de gemeente Woensdrecht deze tool met succes voor GWW, infra en groen. Antonie Kas en Niek Dijkema besparen tijd door de veelzijdige functionaliteiten en gebruikersgemak.

Aannemersbedrijf Koen Meijer B.V.

Aannemersbedrijf Koen Meijer

Het gedoe om alle urenbriefjes te verzamelen en verwerken was voor Aannemersbedrijf Koen Meijer uit Veendam de reden om op zoek te gaan naar een slimmere oplossing.

Nota Infra - Sneek - Infrabox

Nota Groep

Als innovatieve aannemer behoudt de Nota Groep uit Sneek meer overzicht en bespaart veel tijd met het effectieve online platform Infrabox.