Aannemersbedrijf Koen Meijer B.V.
Aannemersbedrijf Koen Meijer, Veendam

Nieuwe mogelijkheden zoeken

Aannemersbedrijf Koen Meijer

Het gedoe om alle urenbriefjes te verzamelen en verwerken was voor Aannemersbedrijf Koen Meijer uit Veendam de reden om op zoek te gaan naar een slimmere oplossing. Toen de e-mail van Infrabox binnenkwam was de online afspraak zo gemaakt. Werkvoorbereider Mark Heeres zag toen al snel de mogelijkheden met deze slimme software voor de GWW-, infra- en groensector.

 

Tijdrovende urenbriefjes

“Ik ben al vanaf het eerste gesprek met Infrabox bij het project betrokken”, vertelt Mark. Na zijn Hbo-opleiding Civiele Techniek kwam hij in 2021 bij het familiebedrijf Aannemersbedrijf Koen Meijer terecht. “Onze mensen waren nog gewend om hun handgeschreven urenbriefjes in te leveren, maar die zijn soms slecht leesbaar en het is een heel gedoe om die allemaal te verwerken. Dat kost enorm veel tijd. Toen Walter Sweep ons via een online presentatie uitlegde hoe Infrabox werkt, vond ik het meteen al erg overzichtelijk en laagdrempelig. Dit moest bij ons ook werken, want alle collega’s hebben een smartphone. Ook de oudere medewerkers.”

 

Aannemersbedrijf Koen Meijer B.V. - Infrabox

Terughoudende collega’s toch positief

“Binnen ons familiebedrijf Koen Meijer werken we met een man of zeventig, waarvan een stuk of twaalf op kantoor. We zijn een echte grond-, weg en waterbouwspecialist en werken vooral in de regio Veendam, ten oosten van de stad Groningen. Binnen ons bedrijf heb je nooit maar één taak. Ik ben aangenomen als werkvoorbereider, maar ben ook landmeter en uitzetter, doe tekenwerk, engineering en ben verantwoordelijk voor onze sociale media. Sinds we rond kerst 2023 met Infrabox gestart zijn beheer ik ook dat.

 

Stap voor stap voeg ik groepjes collega’s toe in Infrabox. Zo bouwen we het voorzichtig op. In het begin waren sommige collega’s wat terughoudend, maar uiteindelijk zijn ze allemaal positief. Ondertussen zitten bijna alle collega’s van de buitendienst erin. En als ik op een project moet uitzetten neem ik de laptop mee en leg ik het de collega’s daar uit. Dat werkt goed. Op dit moment gebruik ik de module Digitale Urenregistratie, de digitale alarmkaart en heb ik een koppeling gemaakt met de KNMI-weerstations.”

 

Raamcontracten overzichtelijk gemaakt

“Mijn collega Matthias Schipper is als projectleider verantwoordelijk voor diverse raamcontracten en gebruikt Infrabox weer op een andere manier. Hij heeft elke week een man of veertig op kleine klusjes in diverse gemeenten aan het werk. Voorheen stuurden zij foto’s over Whatsapp, waardoor het voor hem een hele klus was om het overzicht te behouden. Hij kreeg soms foto’s voor wel 30 klussen per week. Die moest hij dan verzamelen en uitzoeken om uiteindelijk te kunnen factureren. Met Infrabox zetten de mannen buiten de foto direct in de deelopdracht en hoeft Matthias alleen nog maar een rapportage uit te draaien. Dat is veel overzichtelijker en scheelt hem enorm veel tijd en gedoe.”

 

Koen Meijer uit Veendam heeft geen gedoe meer met het verwerken van urenbriefjes door Infrabox” 

 

Aannemersbedrijf Koen Meijer B.V. - Infrabox


Registreren van kwalificaties en materieel

“In de toekomst willen we ook alle rijbewijzen, cursussen en certificaten in Infrabox registreren. Als er iets verlengd moet worden krijgen we daar dan vooraf een melding van. Dat is wel zo handig.

 

Ons materieel willen we uiteindelijk ook toevoegen; de voorbereidingen daartoe hebben we al uitgevoerd. Daarmee is het voor de medewerkers buiten heel makkelijk om aan te geven welke machines ze op een karwei hebben gebruikt.”

 

 Tijdbesparing voor onderaannemers

“Toen we onze onderaannemers introduceerden aan Infrabox, waren de reacties wat gemengd. Enkele waren bezorgd over het mogelijk dubbel registreren van hun uren, wat voor hun extra gedoe zou zijn. We hebben toen duidelijk gemaakt dat met Infrabox alles bij één registratie blijft. Een eenvoudige screenshot naar hun eigen leidinggevende zou volstaan. Later hoorde ik dat het juist tijd had bespaard! En we staan aan de vooravond van nog een stap vooruit bij Aannemersbedrijf Koen Meijer: de automatisering van Onderaannemersbonnen in Infrabox, wat ons nog meer efficiëntie gaat opleveren!”

 

Ben jij de ouderwetse urenbriefjes ook beu? Wil jij ook slimmer gaan samen werken, organiseren en kwaliteit borgen? Kijk wat de slimme Infrabox software voor jouw bedrijf in de GWW kan betekenen, op infrabox.nl of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een gratis demo. Dan hou jij straks ook zeeën van tijd over.

Delen:

Facebook
LinkedIn

Volg Infrabox

Schrijf je in!

Nieuwsbrief

Registreer je nu voor de Infrabox
nieuwsbrief en blijf up-to-date!