Nota Infra - Sneek - Infrabox
Nota Groep, Sneek

Overzicht behouden en tijdbesparen

Nota Groep

De Nota Groep uit Sneek staat bekend als een innovatieve infra-aannemer. Het is dan ook niet vreemd dat zij als één van de eerste aannemers alle functies binnen Infrabox gebruiken. Algemeen directeur Vincent Nota en administratief medewerkster Anouk Jasper vertellen over hoe zij hiermee meer overzicht behouden en veel tijd besparen.

 

Van straatmaker naar regionaal infrabedrijf

“Sinds de oprichting in 1992 zijn we als Nota Groep uitgegroeid van onderaannemer naar hoofdaannemer”, aldus Vincent. “We werken voornamelijk voor overheden, zoals gemeenten, provincies en waterschappen in de Noordelijke provincies van Nederland. Voor hen verzorgen we straatwerk, riolering, grondwerk en waterbouw. In 2019 zijn we gestart met onze eigen gecertificeerde Grondbank Sneek. Hier nemen we vrijgekomen grond in en verkopen deze na Ap04-keuring weer voor hergebruik. Het bemonsteren doen wij zelf, waarna we de grond laten keuren door een gecertificeerd bedrijf.

 

Details maken het verschil

“Als Nota groep doen we ons best om de jonge generatie aan te trekken. Sommigen kennen het straatmakersvak al van vader op zoon, maar andere medewerkers moeten het vak nog leren. We steken daar graag onze tijd en moeite in om ze zo een goede basis te geven. Want ook al werken we graag met mechanisering, het begint toch echt met het oude vakmanschap! De details maken het verschil, en dat blijft handwerk.”

 

Nota groep vanaf begin betrokken bij Infrabox

“Al tijdens de ontwikkeling van Infrabox waren we erbij betrokken om input en om feedback te geven. Op dat moment waren we nog gewend om te plannen in Excel en stonden onze kasten vol met projectmappen. We besloten om na de zomervakantie van 2022 te testen met Infrabox voor het klein onderhoud elementen van de gemeente Súdwest-Fryslân. Als dat beviel zouden we na een half jaar met het complete bedrijf over gaan op Infrabox. Maar uiteindelijk zijn we, na 2 dagen cursus, toch direct met het complete pakket gestart, in plaats van eerst voorzichtig te beginnen zoals we hadden gedacht. Natuurlijk was dat wel even wennen, maar dat is met elke verandering zo. Nu zijn we bijna een jaar verder en willen we gewoonweg niet meer terug naar het oude.” Lees hier meer over Nota Groep – Infrabox en duurzaamheid.

 

“In de overgebleven tijd kan ik nu andere belangrijke dingen oppakken, waar ik anders nooit aan toe kwam.” 

 

Urenbriefjes - Nota Infra - Infrabox
Digitale urenbriefjes - Infrabox
Nieuws - Nota groep - Nota Infra - Infrabox
Notities - Infrabox

 

Efficiënt en effectief

“Voorheen was ik zo’n tweeënhalve dag per week bezig om alle urenbriefjes te verwerken”, weet Anouk te vertellen. Binnen de Nota Groep verzorgt zij de administratie en planning, en assisteert zij waar nodig. “Sinds we Infrabox gebruiken lukt het mij om de gewerkte uren in minder dan 5 uurtjes te verwerken. In de overgebleven tijd kan ik nu andere belangrijke dingen oppakken, waar ik anders nooit aan toe kwam.”

 

“De gegevens zijn op deze manier ook veel makkelijker te bewaren”, vervolgt Vincent. “Alles is namelijk digitaal. Omdat onze medewerkers elke dag hun werkzaamheden invullen kunnen we per dag onze kosten zien. Een ander groot voordeel is dat de medewerkers zelf mee kunnen kijken en bij de voor hun bestemde documenten kunnen. Zowel de uitvoerders, werkvoorbereiders als calculators kunnen hun informatie direct delen en inzien. De lijnen zijn nu dus veel korter!

 

Daarbij hebben we met Infrabox een completer overzicht en kunnen we veel makkelijker onze langetermijnplanning maken. We hebben ook geen gedoe meer met het afdrukken van werktekeningen of dat een uitvoerder iets vergeet mee te nemen naar een bouwvergadering. De uitvoerders en medewerkers buiten hebben namelijk altijd alle documenten bij zich, want Infrabox staat op hun iPad of smartphone. Infrabox is voor ons een mooie oplossing. Het bespaart tijd en brengt overzicht. Het werkt echt!”

 

Wil jij ook slimmer gaan samen werken, organiseren en kwaliteit borgen? Kijk wat de slimme Infrabox software voor jouw bedrijf in de GWW kan betekenen, op infrabox.nl of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een gratis demo.

Delen:

Facebook
LinkedIn

Volg Infrabox

Schrijf je in!

Nieuwsbrief

Registreer je nu voor de Infrabox
nieuwsbrief en blijf up-to-date!

Infrabox

Recent nieuws

Aannemersbedrijf Koen Meijer B.V.

Aannemersbedrijf Koen Meijer

Het gedoe om alle urenbriefjes te verzamelen en verwerken was voor Aannemersbedrijf Koen Meijer uit Veendam de reden om op zoek te gaan naar een slimmere oplossing.

Naarden-Vesting - Gemeente gooise meren - Infrabox

Gemeente Gooise Meren

De gemeente Gooise Meren werkt graag slim en efficiënt. Daarom gingen zij op zoek naar een systeem waarin zowel aannemers als de gemeente makkelijk en snel informatie kan delen bij onderhoudswerkzaamheden aan bestrating en riolering. De oplossing? Infrabox.