Toolboxmeeting digitaal

Alarmkaarten | VGM-incidenten | Medewerker kwalificaties

Infrabox software voor de GWW-, infra- en groensector - Toolboxmeetings, Alarmkaarten, Kwalificaties

kwaliteit en veiligheid borging

Als aannemer weet je als geen ander dat het beheren van projecten meer omvat dan alleen plannen, uren en financiën. Het gaat ook om het waarborgen van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Het behalen van certificaten en het voldoen aan diverse voorschriften is ook van cruciaal belang, maar het kan een kostbare en tijdrovende taak zijn die een zware last legt op jouw organisatie.


Infrabox: Jouw partner in veiligheid en kwaliteit

Gelukkig biedt Infrabox een alles-in-één oplossing. Deze digitale tool helpt je bij het organiseren en beheren van verschillende aspecten van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid op de werkplaats. Of het nu gaat om het organiseren van toolboxmeetings, het beheren van alarmkaarten of het bijhouden van medewerkerskwalificaties en VGM-incidenten, Infrabox maakt het eenvoudig en efficiënt.

 

“Infrabox versterkt kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid met innovatieve digitale modules”

 

Veiligheid altijd binnen handbereik

Mobiele alarmkaarten

Met Infrabox heb je altijd direct toegang tot cruciale veiligheidsinformatie. De mobiele alarmkaart, de alarmkaart die standaard in de keet ligt maar nu ook op je smartphone beschikbaar is, biedt een overzicht van belangrijke informatie zoals de locaties van de dichtstbijzijnde medische faciliteiten, de aanwezigheid van BHV’ers en de contactgegevens van de KAM-coördinator. Of je nu een noodsituatie hebt of gewoon wat informatie nodig hebt, met een klik op het home menu ben je direct op de hoogte.

 

Digitale alarmkaart - infrabox
Uitgebreide digitale alarmkaart

 

Van uitnodiging tot digitale handtekening

Toolboxmeeting

VCA-gecertificeerd? Het organiseren van een toolboxmeeting kan een tijdrovende klus zijn, vooral als het gaat om het uitnodigen en informeren van alle betrokkenen, inclusief onderaannemers en het verzamelen van de natte handtekeningen na deelname. Infrabox maakt dit proces echter eenvoudig en gestroomlijnd. Met de ‘bijeenkomsten’-module kun je in één keer alle uitvoerende medewerkers uitnodigen en digitaal je toolboxmeeting geven of dit nu documenten, foto’s of video’s zijn.

 

Aanmaken van een digitale toolboxmeeting - Infrabox
Aanmaken toolboxmeeting
Genodigden digitale toolboxmeeting - Infrabox
Overzicht genodigden

 

Na deelname kunnen medewerkers eenvoudig hun deelname bevestigen met de ‘ik heb deelgenomen’-knop, wat resulteert in een geldige aanwezigheidsrapportage die voldoet aan de vereisten van veiligheidsaudits. Geen gedoe meer met het verzamelen van die handtekeningen en verhoog het veiligheidsbewustzijn.

 

Deelname overzicht digitale toolboxmeeting - Infrabox
Overzicht handtekeningen na deelname
Deelname digitale toolboxmeeting - Infrabox
'ik heb deelgenomen'-knop

Altijd up-to-date

Medewerkerskwalificaties

Het bijhouden van de kwalificaties en certificaten van medewerkers is belangrijk voor een veilige werkomgeving. Infrabox biedt een uitgebreide functie voor het beheren van medewerkerskwalificaties. Van het controleren van de aanwezigheid van een BHV’er op het project tot het verifiëren van de geldigheid van rijbewijzen, wel handig dat de chauffeur van een busje met collega’s een geldig rijbewijs heeft bijvoorbeeld. Kies uit de standaard certificaten en diploma’s van Infrabox, of maak ze zelf aan.

 

Medewerker kwalificaties - Infrabox
Medewerker Kwalificaties
Kwalificaties - Infrabox
Certificaten en diploma's

 

Infrabox maakt het mogelijk om alle relevante informatie bij te houden. Bovendien kun je zien welk opleidingsniveau aanwezig is op het project en ontvang je tijdig meldingen voor de hercertificering. Met ‘mijn certificaten en diploma’s’ hebben jouw medewerkers digitaal hun gegevens bij de hand, wat het beheer van certificaten en diploma’s binnen de organisatie vereenvoudigt.

 

Verbeterde veiligheids- en gezondheidscultuur

VGM-Incident melden

Infrabox maakt het melden van incidenten met betrekking tot veiligheid, gezondheid en milieu aanzienlijk laagdrempeliger. Gebruikers worden niet belast met uitgebreide schadeformulieren; slechts enkele basisdetails zijn nodig, zoals wanneer, wat, waar en wie. Dit bevordert een cultuur waarin het melden van ‘bijna-incidenten’ ook als nuttig wordt beschouwd.

 

VGM-incidenten - Infrabox
Eenvoudige vragen - VGM-incident melden

 

Het leren van bijna-incidenten is van onschatbare waarde voor jou en jouw collega’s, omdat het helpt om echte incidenten te voorkomen. Infrabox ondersteunt de verdere afhandeling van incidenten door de KAM-coördinator of uitvoerder, waarbij oorzaakanalyses, risicobeoordelingen en voorgestelde maatregelen worden aangeboden. Zo wordt het schadeformulier niet gezien als het startpunt, maar als de laatste stap in het proces. Simpel, toch?

 

Oorzaak analyse - VGM-incident - Infrabox
Oorzaak analyse van het (bijna) incident
Risico analyse - VGM-incident - Infrabox
Risico analyse van het (bijna) incident


Veiligheid en efficiëntie; hand in hand

Infrabox biedt aannemers een geïntegreerde oplossing voor het beheren van veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid op projecten. Door digitale toolboxmeetings, mobiele alarmkaarten, efficiënt beheer van medewerkerskwalificaties te bieden en VGM-incidenten melden, helpt Infrabox organisaties om veiligheidsbewustzijn te vergroten en administratieve lasten te verminderen. Met Infrabox ben je altijd voorbereid op noodsituaties en voldoe je moeiteloos aan de vereisten van veiligheidsvoorschriften.

 

Wil je meer weten over hoe Infrabox jouw bedrijf in de GWW kan ondersteunen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een gratis demo.

Delen:

Facebook
LinkedIn

Volg Infrabox

Schrijf je in!

Nieuwsbrief

Registreer je nu voor de Infrabox
nieuwsbrief en blijf up-to-date!

Van der Burghweg 1,

2628 CS Delft (TU-Campus)
T. 085 – 782 01 80