De eerste kennismaking

Gemeente Woensdrecht

Na de eerste kennismaking met Infrabox in 2022 is de gemeente Woensdrecht meteen gestart met deze slimme online tool voor de GWW-, infra- en groensector. Als directievoerder / toezichthouder voor de bovengrondse infra is Antonie Kas nog steeds erg enthousiast over de software die hem en zijn collega Niek Dijkema veel tijd bespaart.

 

Zo vader, zo zoon

“De GWW-sector is mij met de paplepel ingegoten”, vertelt Antonie. “Mijn vader was kraanmachinist en al sinds ik een klein manneke was wilde ik dat ook worden. Zo ben ik begonnen als kraanmachinist en heb de doorgroei gemaakt naar voorman, later uitvoerder, werkvoorbereider / calculator en daar tussendoor nog 10 jaar een eigen straatmakersbedrijf gehad. Vervolgens heb ik in 2020 bij de gemeente Woensdrecht gesolliciteerd op de functie als toezichthouder civiel.”

 

Losliggende stoeptegels en asfaltprojecten

“In mijn huidige functie als directievoerder / toezichthouder ben ik betrokken bij het dagelijkse klein onderhoud op het gebied van wegen, straten en pleinen tot grote projecten met o.a. het asfaltbestek, groot onderhoud elementverhardingen en reconstructies. Mijn jarenlange praktijkervaring is daarbij erg nuttig. Ik kan daardoor inhoudelijk met de aannemers meedenken en oplossingen aandragen, en dat geeft mij veel voldoening. Omdat ik al bijna mijn hele leven in de gemeente Woensdrecht woon heb ik ook veel omgevingskennis. Zo weet ik in welke gebieden we welke soort ondergrond hebben. Hier op de Brabantse Wal varieert dat van zand- tot kleigrond en hebben we in onze groene gemeente veel met worteldruk en droge zandgrond te maken, waardoor de bestrating – en dan vooral van de trottoirs – regelmatig hersteld moet worden.”

 

 

“Wat mij betreft blijven we Infrabox gebruiken en wordt het opgenomen binnen toekomstige aanbestedingen.”

 

Bovengrondse en ondergrondse infra

“Mijn collega Niek Dijkema is verantwoordelijk voor de ondergrondse infrastructuur en is – net als ik – een enthousiaste gebruiker van Infrabox. We sparren vaak samen en zijn elkaars back-up. We zijn van A tot Z bij de infraprojecten binnen onze gemeente Woensdrecht betrokken. Zo bepalen wij welke wegen of rioleringen aan onderhoud toe zijn, zetten de vraag uit bij ingenieursbureaus en aannemers, en houden toezicht. Die veelzijdigheid is het mooie van het werken bij onze relatief kleine gemeente die uit vijf kernen bestaat en zo’n 22.000 inwoners telt.”

 

 

Enorme tijdsbesparing

“De aannemer die voor ons het onderhoud aan onze infrastructuur doet, tipte ons in maart 2022 over Infrabox. Vervolgens kregen we een live demonstratie van Walter Sweep. Het viel ons op hoe eenvoudig en gebruiksvriendelijk de online tool is voor raamovereenkomsten en kleine werken. Alles wat we erin kwijt willen kon toen al. Zodra wij bijvoorbeeld een opdracht in Infrabox plaatsen komt die meteen bij de uitvoerder terecht. Die kan direct onze foto van de beginsituatie zien en er een stratenmaker aan koppelen. Die stratenmaker voegt een foto toe van de bebording, eventueel van de werkzaamheden halverwege en uiteindelijk van het resultaat. Daardoor hoef ik bij kleinere klusjes niet altijd meer ter plaatse te komen kijken, wat mij enorm veel tijd bespaart. Mocht het resultaat niet voldoen, dan kan ik het met één druk op de knop afkeuren, maar dat doe ik eigenlijk nooit. Ik ga dan liever persoonlijk met de mensen in gesprek. Gelukkig komt dat bijna nooit voor.”

 

Handige functies

“Er zitten verschillende handige functies in Infrabox. Zo kunnen we bijvoorbeeld aan het einde van het jaar heel eenvoudig een overzichtskaart creëren waarin we in een oogopslag zien waar de gaten in de bestrating zijn gevallen. Is dat in één bepaalde straat? Dan weten we dat het goed is om een rioolinspectie uit te laten voeren. Maar ook onze accountant is geholpen bij Infrabox. We kunnen namelijk direct een projectregistratie overhandigen waarin precies staat welke werkzaamheden uitgevoerd zijn.”

 

Infrabox blijven gebruiken

“Omdat wij als gemeente niet zitten te wachten om software op onze computers te zetten, is het een groot voordeel dat Infrabox een online tool is. Daardoor hoeven wij zelf ook geen updates te doen als er weer nieuwe functies aan toegevoegd zijn. In het begin hebben we wel eens contact opgenomen voor wat ondersteuning, maar dat was al snel niet meer nodig. Even bellen met Infrabox kan ook gewoon. Ze zijn altijd bereid om vragen te beantwoorden. We zijn nog steeds erg tevreden over het gebruik van de online tool. Wat mij betreft blijven we Infrabox gebruiken en wordt het opgenomen binnen toekomstige aanbestedingen.”

 

Bent u ook op zoek naar een online systeem waarmee u – samen met uw aannemer – uw onderhoudswerkzaamheden of projecten snel en efficiënt beheert, zoals de gemeente Woensdrecht?

 

Kijk dan eens op infrabox.nl of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een gratis demo.

Delen:

Facebook
LinkedIn

Volg Infrabox

Schrijf je in!

Nieuwsbrief

Registreer je nu voor de Infrabox
nieuwsbrief en blijf up-to-date!

Infrabox

Recent nieuws

Gemeenten HLT Samen

HLT Samen beheert de openbare ruimte van Hillegom, Lisse en Teylingen. Dankzij het gebruiksvriendelijke systeem Infrabox worden kleine werken efficiënt beheerd, de samenwerking met aannemers versterkt en overzichtelijke dossiers opgebouwd.

Aannemersbedrijf Koen Meijer B.V.

Aannemersbedrijf Koen Meijer

Het gedoe om alle urenbriefjes te verzamelen en verwerken was voor Aannemersbedrijf Koen Meijer uit Veendam de reden om op zoek te gaan naar een slimmere oplossing.

Nota Infra - Sneek - Infrabox

Nota Groep

Als innovatieve aannemer behoudt de Nota Groep uit Sneek meer overzicht en bespaart veel tijd met het effectieve online platform Infrabox.